Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă premier al viitorului guvern al Moldovei

Wednesday, 28 January 2015, 22:51, Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat miercuri un decret prin care îi conferă premierului în funcţie Iurie Leancă sarcina de formare a viitorului guvern.

Adaugă părerea ta

"Conform Constituţiei, domnul Iurie Leancă are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului. În cadrul consultărilor purtate de şeful statului cu grupurile parlamentare, domnul Iurie Leancă a fost propus de Partidul Liberal Democrat pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova", informează site-ul Preşedinţiei Republicii Moldova, scrie Mediafax.ro.

Premierul în exerciţiu Iurie Leancă va fi candidatul Partidului Liberal-Democrat (PLDM) pentru conducerea noului guvern al Republicii Moldova, anunţase sâmbătă liderul formaţiunii, Vlad Filat.

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că formaţiunea sa va susţine orice candidatură a PLDM pentru postul de prim-ministru. Lupu a dat asigurări că din noul guvern, care ar urma să fie învestit în 10-12 zile, vor face parte doar reprezentanţi ai partidelor care au semnat acordul coaliţiei de guvernare, adică PLDM şi PD.

Partidul Democrat (PDM) şi Partidul Liberal-Democrat (PLDM) au semnat vineri un acord pentru formarea unei alianţe guvernamentale. Cele două formaţiuni proeuropene sperau să coopteze şi Partidul Liberal (PLM) la guvernare, dar discuţiile au intrat în impas.

Alte articole din: EUROPA