Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NATO denunță încălcările "inacceptabile" ale spațiului aerian turc de către Rusia

Monday, 05 October 2015, 15:59 Sursă: REALITATEA.NET

"Acțiunile Rusiei în Siria, unde Moscova efectuează operațiuni aeriene împotriva jihadiștilor, și, conform țărilor occidentale, și împotriva grupărilor rebele care luptă împotriva regimului președintelui Bashar al-Assad, nu contribuie la securitatea și stabilitatea regiunii", a afirmat Stoltenberg într-un comunicat citat de AFP.

Un avion de luptă rus a încălcat spațiul aerian turc. Ambasadorul rus, convocat la Ankara

 

Anterior, diplomația Turciei, țară membră NATO, a anunțat, într-un comunicat, că avioane de vânătoare turce F-16 au interceptat sâmbătă, la granița cu Siria, un avion de luptă al forțelor aeriene ruse pe care l-au forțat să se retragă.

Într-un document separat, armata turcă a indicat că două avioane de vânătoare turce au fost 'hărțuite' duminică, în timpul unei misiuni de patrulare la frontiera cu Siria, de către un MIG-29 neidentificat.

Potrivit RIA Novosti, Moscova a recunoscut că un avion de luptă rus a încălcat sâmbătă, 'din greșeală', spațiul aerian al Turciei și a dat asigurări Ankarei că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

Amintim că Rusia a lansat, săptămâna trecută, lovituri aeriene în Siria împotriva oponenților președintelui sirian Bashar al-Assad.

 
Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN