Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Milionarul care vrea să îngroape taximetria cu această mașină extraordinară!

Tuesday, 23 April 2019, 16:21 Sursă: REALITATEA.NET

Elon Musk vrea să bage robotaxiuri ca parte a unei rețele de ride-sharing cu mașini autonome. E cumva ca Uber, doar că va avea diferențe cruciale. În loc să fii tu cel care transportă pasageri dintr-un loc în altul, îți poți trimite mașina să facă bani pentru tine. Aceasta va trebui totuși să fie echipată corespunzător.

Tesla va face și ea bani prin asta. Va încasa între 25% și 30% din venitul curselor. Adică fix cum face Uber acum. Iar asta ar putea fi cea mai mare lovitură pentru taximetria clasică. 

Ideea lui Elon Musk de construire a unei rețele de ride-sharing pentru compania sa datează încă din 2016. Iar în locurile în care nu vor exista suficiente mașini autonome pentru a satisface cererea, compania va pune la dispoziție o flotă de robotaxiuri.

Ca să știi de ce Musk vrea așa ceva, trebuie să știi și ce au special mașinile sale. Toate modelele Tesla sunt produse să conțină cipuri care permit mașinilor să se conducă singure. Elon Musk a dezvăluit recent acest detaliu și spune că acestea sunt cele mai bune din lume.

Astfel, nu mai rămâne decât partea de software. Despre aceasta, Musk spune că va fi una completă și foarte fiabilă și va exista până la jumătatea anului viitor.

„Din punctul nostru de vedere, dacă derulezi un an, poate un an și trei luni, dar anul viitor cu siguranță, vom avea peste un milion de robotaxiuri care vor circula pe drumuri", a declarat șefulTesla.

Cu siguranță, rețeaua la care visează Musk va avea nevoie de aprobări. Iar la cum a mers războiul dintre taximetriști și Uber în România e clar c-o să fie dificil de implementat așa ceva. Dar va fi o revoluție în adevăratul sens al cuvântului. 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN