Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MAE - atenționare de călătorie! Frontiera terestră dintre Grecia şi Turcia, în zona Kastanies, închisă circulaţiei

Saturday, 29 February 2020, 11:48 Sursă: Realitatea.NET

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, oficialii eleni au declarat că vor fi adoptate măsuri de control sporite pe sectoarele de frontieră terestră/maritimă cu Turcia.

Aceste măsuri sunt anunţate pentru o perioadă nedeterminată de timp, nefiind indicată data la care punctele de trecere a frontierei vor redeveni operaţionale şi circulaţia de persoane/ bunuri va fi reluată. Persoanele şi autovehiculele care urmau să tranziteze această zonă sunt redirecţionate să îşi continue călătoria prin Bulgaria, precizează sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN