Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lavinia Şandru, în Consiliul Media România - Republica Moldova

Tuesday, 01 March 2016, 09:31 Sursă: REALITATEA.NET

Acesta este format din 31 de jurnaliști, sociologi și experți în comunicare din România și Republica Moldova, care vor căuta cele mai bune soluții pentru a contracara propaganda rusă care domină presa din Republica Moldova. Obiectivul acestui Consiliu Consultativ nu este acela de a veni cu o contra-propagandă, ci de a oferi publicului din Republica Moldova informații astfel încât să-și formeze o opinie corectă cu privire la valorile europene.
 
”Rolul acestui Consiliu Consultativ este să vină cu propuneri concrete pentru a rupe barierele la nivel comunicațional dintre România și Republica Moldova”, a spus ministrul delegat Dan Stoenescu. El a declarat că agenția națională de presă Agerpres ar putea să pună la dispoziția mass-media din Republica Moldova fluxuri de știri cu titlu gratuit cu scopul de a avea o prezentare obiectivă în presa moldoveană a actualității europene.
 
Consiliul Consultativ și-a ales un secretariat permanent format din 7 membri din România și Republica Moldova. Secretariatul este condus de jurnalistul moldovean Vlad Țurcanu, fost purtător de cuvânt al președintelui Nicolae Timofti, iar Realitatea TV este singura televiziune de știri din România reprezentată în acest for, de către realizatoarea Lavinia Șandru.
 
Consilul Consultativ se va reuni lunar, la București și Chișinău, și va înainta propuneri Guvernului României, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, astfel încât împreună cu Guvernul de la Chișinău să fie găsite cele mai bune soluții legislative pentru a crea un spațiu comunicațional comun de o parte și de alta a Prutului.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN