Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klemm: Parteneriatul strategic dintre România și SUA rămâne foarte solid

Tuesday, 08 December 2015, 14:47 Sursă: REALITATEA.NET

El a precizat că a solicitat această întâlnire pentru a prezenta comisiei prioritățile sale ca ambasador al SUA în România, pentru a împărtăși cu parlamentarii comisiei o analiză a parteneriatului strategic dintre România și SUA, care a avut loc, la București, acum câteva săptămâni.

La rândul său, președintele Comisiei pentru politică externă, deputatul UDMR Laszlo Borbely, a mulțumit ambasadorului american pentru deschiderea arătată, precizând că membrii Comisiei și-au exprimat totala susținere pentru acest dialog.

"Cred că România a demonstrat că poate fi un partener strategic de nădejde pentru SUA", a subliniat Borbely.

Potrivit acestuia, una dintre problemele abordate cu ambasadorul american a fost cea a vizelor, aceasta în condițiile în care, în 2014, 9,8% dintre românii care au aplicat pentru obținerea vizei americane au fost refuzați.

"Ceea ce ne doare foarte mult — să ne introducă și pe noi în programul Visa Weaver, pentru că vreau să vă spun că, în 2014, deja 9,8% au fost numai cei care au fost refuzați la viză. E o perioadă mai dificilă și pentru SUA, anul viitor vor fi alegeri, deci lucrăm împreună pentru a facilita pentru cetățenii români să meargă în SUA. Eu sper că nu numai la nivelul administrației Guvernului SUA, ci și la nivelul Congresului va fi o deschidere, pentru că Polonia și noi suntem în această situație", a susținut Borbely.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN