Kievul anunţă că trupele ruse se retrag de la frontiera ucraineană

Monday, 31 March 2014, 16:47 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Rusia îşi "retrage progesiv" trupele mobilizate la frontiera cu Ucraina, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, care se temea de o invazie a ţării după pierderea Crimeei, relatează AFP.

"Forţele ruse se retrag progresiv de la frontieră", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Kiev, Oleksei Dmitraşkivski. "Probabil are legătură cu nevoia de a asigura o înlocuire. Cealaltă ipoteză este că ar avea legătură cu negocierile dintre Rusia şi Statele Unite" de duminică seara de la Paris.

Joi, preşedintele Consiliului de securitate naţională ucrainean, Andrei Parubi, a afirmat că Moscova a comasat 100.000 de militari de-a lungul frontierei cu Ucraina. Statele Unite au vorbit de prezenţa a 20.000 de militari şi fac din retragerea forţelor o condiţie prealabilă la orice ieşire din criză, aşa cum a reiterat, duminică, la Paris secretarul de Stat american John Kerry după o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Rusia a negat că a comasat trupe la frontieră, explicând că recentele inspecţii internaţionale nu au decelat nicio activitate militară neobişnuită şi acuzând occidentalii de rea credinţă.

Sâmbătă, Lavrov a afirmat că Moscova nu "are absolut nicio intenţie sau interes" de a trece frontiera cu Ucraina.Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA