Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jurnalist care se opunea grupării teroriste Stat Islamic, asasinat în Turcia

Monday, 28 December 2015, 11:10 Sursă: REALITATEA.NET

Naji al-Jerf, care lucra cu organizația Rakka Este Măcelărită în Tăcere (RBSS) ce documentează abuzurile comise de gruparea islamistă Stat Islamic, a fost împușcat mortal cu o armă cu amortizor, duminică, în orașul Gaziantep, a anunțat RBSS.

Al-Jerf terminase de curând un film care documenta abuzurile comise în zonele din Alep controlate de gruparea Stat Islamic. Filmul a fost realizat pentru RBSS, organizație care a câștigat Premiul Internațional pentru Libertatea Presei pe 2015 al Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor din New York.

El era de asemenea editorul revistei lunare "Henteh", care scrie despre evenimentele din Siria.

Potrivit unor prieteni ai săi, activistul urma să plece săptămâna aceasta în Franța, unde el și familia sa primiseră azil.

În octombrie, un activist al RBSS și prietenul său au fost găsiți morți în locuința lor din Sanliurfa, în sudul Turciei. Ulterior, gruparea Stat Islamic a revendicat uciderea lor.

Activiștii RBSS sunt adesea vizați de atacuri ale grupării Stat Islamic în Siria.

Organizația RBSS a fost denumită după orașul Rakka, din Siria, capitala de facto a califatului proclamat de gruparea teroristă în zonele vaste pe care le controlează în Siria și Irak.

Turcia a fost criticată pentru că ignoră prezența grupării Stat Islamic pe teritoriul său și că le permite combatanților să traverseze frontiera cu Siria. Autoritățile au început să combată gruparea teroristă spre sfârșitul acestui an, în urma unei serii de atacuri și la presiunea Statelor Unite.

Sursa: ZF.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN