Joe Biden, anunț cumplit pentru Rusia

Thursday, 11 June 2015, 08:35, Sursă: REALITATEA.NET

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a confirmat, miercuri, intenţia ţărilor puternic industrializate (G7) de a impune, în caz de necesitate, noi sancţiuni Rusiei din cauza conflictului din estul Ucrainei, relatează agenţia rusă Tass în pagina electronică, scrie Mediafax

Adaugă părerea ta

"Vicepreşedintele (american) a subliniat angajamentul Statelor Unite şi partenerilor săi din G7 de a continua presiunile asupra Rusiei, pentru ca această (ţară) să contribuie pe deplin la implementarea Acordului de la Minsk, predând controlul la graniţă către partea ucraineană şi retragându-şi trupele şi armamentul de pe teritoriul Ucrainei", a anunţat Casa Abă într-un comunicat difuzat la încheierea unei întrevederi între Joe Biden şi premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

"De asemenea, vicepreşedintele a menţionat că Statele Unite şi aliaţii săi din G7 sunt pregătiţi să adopte noi sancţiuni pentru a răspunde, în caz de necesitate, acţiunilor Rusiei" în estul Ucrainei, afectat de cofruntări armate între separatiştii proruşi şi trupele ucrainene.

Statele Unite şi aliaţii săi din Occident acuză Rusia de susţinerea rebelilor din estul Ucrainei şi subminarea Acordului de la Minsk, semnat la 12 februarie. Moscova respinge aceste acuzaţii şi susţine că pledează pentru implementarea acestui acord care, potrivit ei, nu ar fi respectat de autorităţile de la Kiev.

Rusia a fost exclusă din grupul ţărilor puternic industrializate în 2014, după anexarea regiunii ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni economice şi diplomatice Rusiei din cauza implicării în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Rebeliunea din regiunile estice ucrainene Doneţk şi Lugansk a izbucnit după ce fostul preşedinte prorus Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere în urma unor proteste sângeroase, la Kiev.

Alte articole din: Ultimele Stiri