Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Irlanda devine prima țară din UE care impune CARANTINA. Autoizolare de 14 zile pentru români

Tuesday, 20 October 2020, 09:26 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Cerem tuturor celor din ţară să rămână acasă”, a spus Martin. Acesta a precizat că doar persoanele cu joburi considerate esenţial ”vor avea permisiunea de a se deplasa la serviciu”. 

Irlandezii îşi vor putea părăsi casele pentru a face mişcare doar pe o rază de cinci kilometri în jurul locuinţei, în caz contrar riscând amenzi. Sportul profesional va fi permis în spaţiu închis.

Vizitele între locuinţe şi evenimentele interioare vor fi, de asemenea, interzise.

Toate activităţile comerciale neesenţiale se vor închide, iar barurile şi restaurantele vor servi doar alimente la pachet.

În schimb, școlile şi creşele vor rămâne deschise. ”Nu ne putem permite şi nu ne vom permite ca viitorul copiilor şi tinerilor noştri să fie o altă victimă a acestei boli”, a precizat premierul irlandez, citat de Agerpres.

Martin a admis că măsurile anunțate sunt ”fără îndoială, cele mai dure din Europa”, dar că ”astăzi este nevoie de acţiuni suplimentare.”Dacă ne unim eforturile pentru următoarele şase săptămâni, vom putea să sărbătorim Crăciunul în mod corespunzător”, a conchis acesta.

Irlanda este prima ţară din UE care introduce carantina. Bilanțul epidemiei a ajuns, marți, la 50.995 de cazuri de Covid-19 și 1.852 de decese. 

În urma impunerii noilor restricții de circulație, cetăţenii români care vor călători în Irlanda vor fi obligați să se autoizoleze 14 zile, potrivit Ministerului de Externe. Nerespectarea deciziei se amendează cu 2.500 de euro sau se pedepsește cu șase luni de închisoare.

”La intrarea în Irlanda, toţi pasagerii (cu exceptia celor din Irlanda de Nord) vor completa un formular de localizare (disponibil online sau distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc), urmând a se izola pentru o perioadă de 14 zile la adresa declarată. Completarea formularului de localizare este obligatorie, nerespectarea măsurii de autoizolare pentru 14 zile (inclusiv declararea de informaţii false) constituie infracţiune şi este pedepsită cu amendă de 2.500 euro sau închisoare până la 6 luni”, precizează MAE.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN