Ioan-Mircea Paşcu, noul vicepreşedinte al Parlamentului European

Wednesday, 12 November 2014, 20:03 Sursă: REALITATEA.NET

Ioan-Mircea Paşcu a fost ales, miercuri, vicepreşedinte al Parlamentului European, europarlamentarul PSD fiind singurul candidat pentru postul rămas vacant, în urma numirii Corinei Creţu în funcţia de comisar european pentru Politică Regională, de la 1 noiembrie, informează Mediafax.

Adaugă părerea ta

Ioan-Mircea Paşcu, care a fost singurul candidat, a fost votat de 284 din cei 461 de europarlamentari prezenţi la sesiunea de la Bruxelles.

Înainte de vot, un eurodeputat eurosceptic a anunţat că renunţă la candidatură, acuzând înţelegeri şi "un pact meschin" între principalele grupuri politice din PE. Totodată, mai mulţi eurodeputaţi au reclamat procedura de vot cu doar două opţiuni - "da" şi abţinere - şi i-au cerut preşedintelui Martin Schulz să ia în considerare posibilitatea de a vota "împotrivă".

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a explicat, însă, că este vorba de o procedură standard, aplicată pentru alegerea tuturor vicepreşedinţilor Parlamentului European.

Anterior, surse social-democrate precizaseră, pentru Mediafax, că Parlamentul European urmează să-l aleagă, miercuri, pe Ioan-Mircea Paşcu în funcţia de vicepreşedinte al Legislativului, pe postul eliberat de Corina Crețu.

 

Mai multe pe Mediafax.