Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ilie Ilașcu revine în politică

Monday, 15 February 2016, 13:28 Sursă: agerpres.ro

Ca președinte al partidului a fost aleasă Ana Guțu, fost deputat liberal, iar alături de Ilie Ilașcu formațiunea mai are încă cinci vicepreședinți.

Partidul 'Dreapta' a fost fondat în toamna anului trecut și își propune realizarea reîntregirii națiunii române, prin reunificarea juridico-politică, economică, militară, diplomatică și socială a Republicii Moldova cu România.

Din această formațiune fac parte mai mulți foști deputați și miniștri care au fost membri ai Partidului Liberal, iar ulterior ai Partidului Liberal Reformator.

Ilie Ilașcu, unul din fondatorii Mișcării de eliberare națională din Basarabia, a fost arestat în 1992 la Tiraspol — alături de alți patrioți români ca Andrei Ivanțoc, Tudor Petrov-Popa, Alexandru Leșco—, și condamnat la moarte de o instanță neconstituțională. El a fost eliberat după nouă ani de temniță, în urma presiunilor din partea comunității internaționale. Deși era deținut, el a fost ales deputat în parlamentul Republicii Moldova în două legislaturi — 1994-1998 și 1998-2000. Din anul 2000 și până în 2008 a fost senator în parlamentul României.Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN