Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gazprom, veste bună pentru Republica Moldova: Cu cât va micșora prețul gazelor naturale livrate

Friday, 17 April 2015, 14:55 Sursă: REALITATEA.NET

"În trimestrul II al anului curent, Republica Moldova va achita pentru gazele naturale importate din Federația Rusă cu 18 la sută mai puțin decât în lunile ianuarie-martie 2015. Concernul rus Gazprom a informat Moldovagaz, că, începând cu 1 aprilie, va livra gaze naturale către Republica Moldova la prețul de 252,5 dolari SUA pentru o mie de metri cubi. Comparativ cu trimestrul I, pentru lunile aprilie — iunie prețul a fost micșorat cu peste 58 de dolari", se arată în informarea ministerului de resort din Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, prin contractul semnat între Gazprom și Moldovagaz, prețul de achitare pentru gazele livrate se stabilește trimestrial, în baza unei formule specializate, care are la bază cotația prețurilor la produsele petroliere de pe piața internațională din ultimele 9 luni ale perioadei precedente.

Gazprom este cel mai mare exportator mondial de gaze naturale, în principal via conducte spre Europa, dar furnizează și gaze naturale lichefiate spre Asia. Compania are, de asemenea, operațiuni în domeniile producției de petrol și energie electrică.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN