Federica Mogherini, o reprezentantă a "generaţiei Erasmus" care promovează pe scena europeană

Sunday, 31 August 2014, 12:43 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Federica Mogherini, numită sâmbătă pentru a prelua funcţia de Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, este o reprezentantă a "generaţiei Erasmus" care promovează pe scena europeană, conform afirmaţiilor premierului italian Matteo Renzi, relatează AFP.

Ea trebuie să ilustreze această nouă Europă pe care Renzi, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a UE, o doreşte mai deschisă faţă de cetăţeni, mai apropiată de tineri şi mai solidară, bazându-se mai mult pe o comunitate a valorilor decât pe o monedă unică.

Mogherini, care a împlinit 41 de ani la 16 iunie, era deja unul dintre cei mai tineri miniştri italieni din Guvernul lui Renzi, numit în februarie, şi o persoană aproape necunoscută de opinia publică.

Spre surprinderea tuturor - în special a preşedintelui italian Giorgio Napolitano, care se îndoia de competenţele sale - ea a fost numită atunci la Ministerul de Externe în locul carismaticei şi experimentatei Emma Bonino, în vârstă de 65 de ani, potrivit mediafax.ro.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA