Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fanaticii ISIS, reacție șocantă după incendiul de la Notre Dame

Tuesday, 16 April 2019, 17:14 Sursă: REALITATEA.NET

Un grup de propagandă afiliat grupării Stat Islamic a realizat un afiș șocant, în care califică drept „o răzbunare a cerului” incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris.

Cu câteva zile înainte de Paștele catolic, fanaticii grupării par să se bucure pe rețelele de socializare de tragedia care a lovit Parisul, cât și întreaga lume, după ce catedrala care datează di 1163 a fost distrusă parțial de flăcări, scrie Daily Mail.

Pe un poster făcut de gruparea al-Muntasr apare imaginea catedralei în Flăcări, însoțită de mesajul: „Construcția a început în 1163 și s-a încheiat în 1345. E timpul să ne luăm rămas bun de la politeismul vostru.”

Mai mult, jhadiștii s-au referit la incendiul devastator ca fiind „o răzbunare a cerului.”

Consiliul Francez al Credinței Musulmane, apel pentru reconstruirea Catedralei Notre Dame

Pe de altă parte, Consiliul Francez al Credinței Musulmane (CFCM) și rectorul Moscheii din Lyon au făcut apel la musulmanii din Franța să fie solidari și să „participe la efortul financiar” de reconstruire a catedralei, „gloria acestei țări.”

Extrema-dreapta din Germania sugerează că incendiul ar fi un „atac” împotriva creștinilor

De cealaltă parte, un lider al partidului de extremă-dreapta AfD a încercat să facă o conexiune între incendiul devastator de la Notre Dame și „creșterea intoleranței” împotriva creștinilor din Europa – deși anchetatorii francezi insistă că totul a fost un accident.

Alice Weidel, lidera grupului parlamentar Alternativa pentru Germania, a sugerat că ar exista o legătură între incendiul de luni seara și „atacurile” împotriva creștinilor din Franța.

„În Săptămâna Mare, Notre Dame arde. În luna martie, a doua cea mai mare biserică, Saint-Sulpice a luat foc. În februarie au fost 47 de atacuri în Franța. Observatorul privind Intoleranța și Discriminarea împotriva Creștinilor din Europa vorbește despre o creștere semnificativă”, a precizat ea, conform The Guardian.

Catedrala Notre-Dame, simbol al Parisului şi al întregii lumi creştine, a fost distrusă parţial de un incendiu devastator. Tot acoperişul bijuteriei arhitecturale gotice este distrus, iar partea cea mai înaltă, fleşa - turla care se înalţa deasupra catedralei până la 96 de metri - s-a prăbuşit.

Primele flăcări au început să mistuie acoperişul catedralei, luni seară, după 7 şi jumătate, ora României. Focul, care s-a extins rapid, a izbucnit în mansarda catedralei gotice, după cum au precizat pompierii. Cel mai probabil, s-a declanşat la schelele instalate pe acoperişul edificiului.

Sute de oameni au asistat, unii cu lacrimi în ochi, la momentul în care turla, construită pe patru piloni de bază, cu o înălţime de 93 de metri, s-a prăbuşit. Printre ei, şi un turist american care abia vizitase catedrala cu câteva clipe înainte de izbucnirea incendiului. „Am ajuns la câteva străzi distanţă, ne-am întors şi ne-am uitat. Am oftat când am văzut că fleşa este cuprinsă de flăcări”, spune el.

Focul a înghițit apoi întregul acoperiş, în partea centrală. Cea mai veche parte a şarpantei dată din secoul al 13-lea, iar cea mai recentă - de acum mai bine de 200 de ani. 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN