Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

După inundații soldate cu sute de morți, Japonia e lovită de un val de căldură: zeci de decese

Friday, 20 July 2018, 15:32 Sursă: REALITATEA.NET

O femeie de 63 de ani a fost găsită inconştientă în casa sa din oraşul Kuwana (centrul Japoniei) şi apoi declarată moartă, în timp ce o a doua femeie, trecută de 80 de ani, a fost descoperită decedată în casa ei din Tokyo. Potrivit Kyodo News, ambele femei ar fi murit de insolaţie.

Agenţia meteorologică niponă a avertizat asupra unui val de caldură "periculoasă pentru viaţă" şi a unor temperaturi ridicate şi a sfătuit publicul să îşi ia precauţii, hidratându-se adecvat şi evitând deplasările inutile.

Zeci de decese cauzate de insolaţie au fost raportate până în prezent în luna iulie, în condiţiile în care pe întreg teritoriul ţării s-au înregistrat temperaturi extrem de ridicate.

Joi, cel puţin 10 persoane au decedat şi circa 2.600 au fost transportate la spital cu insolaţie, a raportat agenţia Kyodo.

Potrivit prognozelor Agenţiei meteorologice, Japonia va continua să fie afectată de acest val de căldură până la sfârşitul lunii iulie.

Valul de căldură vine la doar o săptămână după ce inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploile torenţiale din vestul Japoniei s-au soldat cu circa 220 de victime.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN