După 20 de ani la pensie, Dominique de Villepin a încasat o SUMĂ FABULOASĂ pentru O ZI de muncă

Wednesday, 12 March 2014, 09:54 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Potrivit site-ului cotidianului conservator The Daily telegraph, care citează surse neidentificate de la Ministerul Afacerilor Externe, de Villepin a efectuat în septembrie o zi de muncă la Quai d'Orsay, de unde a plecat în 1993, pentru a încasa această sumă cu şase cifre.

Această zi de muncă i-a permis, potrivit cotidianului, să obţină drepturi de pensionare prevăzând plata unui bonus în valoare de 100.000 de euro. Plata ar fi fost autorizată de către Guvernul socialist aflat la putere în Franţa, scrie The Daily Telegraph.

Potrivit cotidianului britanic, motivul şi detaliile acestui drept la o primă nu sunt clare, iar ziarul precizează că încercările sale de a obţine clarificări la ministerul francez au rămas fără rezultat.
Aceste surse ministeriale au precizat că acordul ministrului de Externe Laurent Fabius este "probabil" necesar în vederea autorizării plăţii, care nu ar fi, totuşi, ilegală.

Potrivit unui purtător de cuvânt al lui de Villepin, citat de ziar, ar fi existat "o eroare administrativă pe a cărei rectificare domnul de Villepin a cerut-o deja autorităţilor competente, imediat ce a constatat-o", fără să precizeze despre ce eroare este vorba sau dacă banii au fost restituiţi.

Un purtător de cuvânt al ministerului, citat de asemenea de cotidian, a adăugat că "nu a existat un tratament discreţionar sau preferenţial" în privinţa celui care a ocupat postul de premier în perioada 2005-2007, în timpul preşedinţiei lui Jacques Chirac.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA