Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Donald Trump a fost externat din spital: Covid NU este ce citim în cărţi

Tuesday, 06 October 2020, 07:14 Sursă: Realitatea PLUS

Ieri, președintele american le-ar fi spus consilierilor că nu mai vrea să stea în spital, că s-a plictisit şi că este sătul să mai urmărească comentariile care se fac pe seama bolii sale.

Donald Trump a vrut să le arate susținătorilor săi că se simte mult mai bine. Președintelui american a fost tratat și cu dexametazonă, un antiinflamator folosit la tratarea artritei, dar și a pneumoniei sau altor afecțiuni respiratorii. Anunțul vine de la medicul Casei Albe, Sean Conley. Care a notat că starea lui Donald Trump se ameliorează, dar ca în orice boală, sunt și suișuri și coborâșuri.

"Vineri, puțin mai târziu, când m-am întors la patul lui, președintele avea febră mare, iar saturația de oxigen scădea sub 94%. Luând în considerare cei doi factori am fost îngrijorat pentru evoluția bolii. I-am recomandat președintelui să îi administrăm oxigen să vedem cum evoluează. El a zis ca nu simte nevoia de oxigen. Nu avea probleme de respirație. Era obosit, avea febră și cam asta era tot. După circa un minut, când i s-au administrat doar 2 litri de oxigen, saturația a crescut peste 95%", a spus Sean Conley, medicul Casei Albe.

Și Donald Trump a precizat că starea sa de sănătate e bună, într-un un mesaj video transmis din spital.

"Am învățat foarte multe despre COVID-19. Am învățat experimentând. Aceasta este școala adevărată. Nu este ce citim în cărţi, înţeleg asta şi este ceva foarte interesant. Între timp, noi iubim Statele Unite și iubim tot ceea ce se întâmplă", a spus Donald Trump.

Trump s-a înfuriat după ce șeful cancelariei prezidențiale, Mark Meadows a recunoscut, fără să vrea într-un interviu, că președintele a trecut într-adevăr prin simptome serioase de COVID-19.

Între timp, numărul infectaților de la Casa Albă crește. Ultimul testat pozitiv este chiar purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump. 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN