Detalii șocante despre atacatorul de pe podul din Londra

Saturday, 30 November 2019, 08:00 Sursă: Realitatea.net

Detalii șocante despre atacatorul de pe podul din Londra

Adaugă părerea ta

Bărbatul care a ucis două persoane vineri pe Podul Londrei era Usman Khan, 28 de ani, fost deţinut condamnat pentru terorism, a anunţat sâmbătă şeful brigăzii antiteroriste din Marea Britanie, Neil Basu, notează AFP.

"Acest individ era cunoscut de autorităţi, fiind condamnat în 2012 pentru infracţiuni teroriste. El a fost eliberat condiţionat în decembrie 2018", a declarat Neil Basu într-un comunicat, informând că este în curs de desfăşurare o percheziţie într-un loc din comitatul Staffordshire, în centrul Angliei.

Atac pe Podul Londrei: Agresorul avea legături cu "grupări teroriste islamiste" (agenţia PA)

Bărbatul care a ucis vineri cu cuţitul două persoane într-un atac pe Podul Londrei era cunoscut de poliţie şi avea legături cu "grupări teroriste islamiste", a informat agenţia Press Association citând surse din cadrul serviciilor de securitate.

Două persoane au fost ucise vineri în atacul comis vineri de un bărbat pe Podul Londrei, transmite BBC. Atacatorul a fost și el ucis de forțele de intervenție.

Incidentul terorist soldat cu trei morți și trei răniți a avut loc cu doar câteva zile înaintea summit-ului NATO care va avea loc la Londra în 3 și 4 decembrie. Reuniunea aniversară a șefilor de stat și de guvern din țările NATO de anul acesta, la 70 ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice, se desfășoară săptămânaa viitoare, marți și miercuri, în capitala Marii Britanii.

UPDATE: Poliția Metropolitană a anunțat oficial că atacul s-a soldat cu doi morți și trei răniți, din rândul trecătorilor, pe lângă suspectul care a fost împușcat mortal de agenți. Cei trei răniți se află sub tratament în spital.

Potrivit comandantului Poliției Metropolitane, atacul de pe Podul Londrei a fost anunțat printr-un apel la poliție la ora 13.58 (ora Londrei), iar după 5 minute, polițiștii au fost la fața locului.

Poliția Metropolitană a transmis, vineri seara, într-o declarație de presă, că în zilele următoare se vor intensifica măsurile de securitate, prin prezența mai multor echipaje de polițiști înarmați și neînarmați pe străzi.

Comentarii Existente
2019-11-30 08:37:05
Ciuma rosie a eliberat inainte de termen 20.000 de infractori !!!

Infractorii eliberati inainte de termen au facut sute, poate mii de noi victime, in tara si strainatate !!! In loc sa fie pusi la munca silnica, li se da bani de buzunar mult mai multi decit primeste un copil alocatie ...

Alte articole din: Ultimele Stiri