Coronavirus - România: 30175 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Desfășurare militară copleșitoare a SUA în Orientul Mijlociu, mesaj pentru Iran

Saturday, 11 May 2019, 20:46 Sursă: REALITATEA.NET

Pentagonul a anunţat, vineri, că o navă de război care transportă vehicule, în special amfibie, şi o baterie de rachete Patriot au plecat spre Orientul Mijlociu. Este vorba de USS Arlington, care transportă nave maritime, vehicule amfibie, precum şi echipamente convenţionale de debarcare şi elicoptere, şi de un sistem de apărare aeriană Patriot, informează France Presse, cittă de Agerpres.

"Aceste echipamente se vor alătura grupului de luptă de pe portavionul USS Abraham Lincoln şi bombardierelor forţelor aeriene americane special detaşate în Orientul Mijlociu, ca reacţie la indicii clare privind o intensificare a pregătirilor iraniene pentru a lansa operaţiuni ofensive împotriva forţelor americane şi intereselor noastre", a justificat ministrul american al apărării într-un comunicat citat de AFP.

Pentagonul a declarat că va "continua să monitorizeze îndeaproape activităţile regimului iranian, armatei şi acoliţilor lor", asigurând în acelaşi timp că Statele Unite "nu caută un conflict cu Iranul". "Suntem pe poziţie şi pregătiţi să apăram forţele şi interesele americane din regiune", a adăugat el.

Anunţul privind desfăşurarea în Golf a portavionului USS Abraham Lincoln şi a bombardierelor B-52 a fost făcut duminica seara (5 mai) printr-un comunicat de presă al Casei Albe.

Într-un climat de tensiune exacerbată cu Washingtonul, Teheranul a decis miercuri să suspende aplicarea 'unora' dintre angajamentele luate în cadrul acordului internaţional încheiat în 2015 la Viena cu puterile mondiale privind programul său nuclear, acord pe care preşedintele Trump l-a denunţat în mod unilateral în urmă cu un an. Astfel Iranul a anunţat că nu-şi va mai limita rezervele de apă grea şi uraniu îmbogăţit.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN