Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperirea din Italia care schimbă lucruri din istorie

Tuesday, 19 February 2019, 21:54 Sursă: REALITATEA.NET

Noua şi extraordinaria frescă descoperită recent în timpul săpăturilor Regio V din Pompei, îl are ca protagonist pe frumosul Narcis, care se oglindeşte în apă. Pictura se află în mijlocul unui perete din aceaşi cameră în care a fost descoprită, cu câteva luni în urmă, fresca Ledei cu lebăda, cele două picturi făcând parte din dormitorul unei opulente reşedinţe pe Calea Vezuviului, potrivit rador.ro.

În aceeaşi încăpere a fost găsită o reprezentare a lui Priapus, zeul fertilităţii.
„Frumuseţea acestor camere, evidentă deja de la primele descoperiri-explică directorul interimar al parcului arheologic din Pompei, Alfonsina Russo, care conduce Colosseumul- ne-a convins să modificăm proiectul şi să continuăm săpăturile pentru a scoate la lumină încăperea Ledei şi holul din spatele ei.”


În atriumul lui Narcis este vizibil locul scărilor care duceau la etaj. Într-un subsol în schimb, au fost găsite o duzină de recipiente din sticlă, opt amfore şi o pâlnie de bronz, iar lângă impluvium se afla o găleată de bronz. Grifoni, cupidoni, naturi moarte şi scene de lupte între animale, sunt doar câteva dintre elementele care se alternează într-o reţea densă care oferă încăperii un mix de armonie şi unitate.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN