Cum JUSTIFICĂ Trump decizia de a pune capăt programului DACA. Zuckerberg, reacţie dură pe Facebook

Tuesday, 05 September 2017, 20:59 Sursă: REALITATEA.NET

''Nu putem avea o reformă principială a imigrației dacă ramura executivă poate rescrie sau anula legi federale după bunul plac'', a menționat Trump într-o declarație, făcând referire la decizia luată în anul 2012 de Obama privind instituirea programului DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), în baza căruia circa 800.000 de copii imigranți ilegali — cunoscuți și sub numele de ''Dreamers'' — erau protejați de expulzare și aveau șansa să studieze sau să lucreze în Statele Unite.

Administrația republicană a lui Trump a anunțat marți oficial că acest program va fi sistat, stârnind proteste vehemente din partea opoziției democrate, liderul democraților din Camera Reprezentanților, Nancy Pelosi, descriindu-l drept un ''act profund rușinos de lașitate politică și un atac josnic împotriva tinerilor inocenți din comunitățile de pe tot cuprinsul Americii'', scrie Mediafax. 

Însă Trump a subliniat în declarația sa că ''trebuie să ne amintim că și tinerii americani au vize'', făcând astfel aluzie la ''Dreamers'' (visători). ''Prioritatea noastră majoră în reforma sistemului de imigrație este să creștem ocuparea forței de muncă, a salariilor și securității lucrătorilor americani și familiilor lor'', a explicat el.

''Nu doresc pedepsirea copiilor, care cei mai mulți sunt acum adulți, pentru acțiunile părinților lor. Dar trebuie să recunoaștem de asemenea că suntem o națiune a oportunității pentru că suntem o națiune a legii'', a indicat el mai departe, promițând că va aborda în continuare 'cu inima' această chestiune.

La rândul său, președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Paul Ryan, a declarat că în cadrul Congresului va fi căutat un ''consens pentru o soluție legală permanentă care să includă și garanții că aceia care nu au făcut nimic rău vor putea în continuare să contribuie ca o parte valoroasă a acestei țări mărețe''.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a postat un mesaj dur pe site-ul de socializare, în care critică decizia administraţiei Trump. 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN