Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Colegii lui au spus că e nebun! Cum a "prăjit" calculatoarele universității cu un stick USB?

Thursday, 25 April 2019, 16:50 Sursă: REALITATEA.NET

Calculatoarele sunt vulnerabile la tensiuni ridicate. Cel mai simplu mod prin care le poți supune unui șoc de proporții implică utilizarea unui USB Killer. Seamănă cu un stick USB obișnuit.

Compania care le produce susține că sunt create pentru a testa rezistența la supratensiune a sistemelor computaționale. Dar un tânăr a reușit să îl folosească cum nu se poate mai rău. Vishwanath Akuthota, fostul student al universității St. Rose din Albany, New York, a distrus câteva zeci de computere cu acest stick

Conform Departamentului de Justiție al Statelor Unite, Akuthota a decis să testeze funcționalitatea unui stick USB Killer pe nu mai puțin de 66 de sisteme din laboratorul de informatică a facultății.

Tânărul a vrut să fie ceva istoric, cel puțin pentru el, așa că a imortalizat întregul eveniment, de bunăvoie și nesilit de nimeni.

Cum a putut un stick USB să ardă calculatoare?

Aceste echipamente nu se găsesc în România, dar USB Killer este un produs comercial care se vinde cu o sumă derizorie. Cu doar 55 de euro, poți crea pagube de câteva mii sau chiar zeci de mii de euro. 

Cum funcționează? Un USB Killer pare un stick USB obișnuit, dar, în loc să găzduiască date, integrează niște circuite electrice. Printr-un mecanism nu foarte complicat, poate trage curent din portul USB la care este conectat până atinge 240 volți.

Apoi descarcă tensiunea de mai multe ori în portul USB la care este conectat și, implicit, în placa de bază pe care este montat acel USB. În final, nu mai ai ce să repari.

Sursa


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN