Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cinci arestări în Franţa, într-un oraş din care 20 de persoane au plecat la jihad în Siria

Tuesday, 27 January 2015, 16:34 Sursă: Mediafax

Cele cinci persoane sunt apropiaţi ai acestor foşti locuitori ai oraşului plecaţi în Orientul Mijlociu, potrivit autorităţilor franceze.

Operaţiunea, desfăşurată de către forţele franceze de elită RAID - Recherche, Assistance, Intervention, Dissuasion (Căutare, Asistenţă, Intervenţie, Disuasiune) - şi GIPN - Groupe d'intervention de la police nationale (Grupul de Intervenţie al Poliţiei Naţionale) - a avut loc într-un imobil din centrul oraşului.

"Au venit mai multe maşini fără însemne. Din ele au ieşit oameni cu cagule şi au spart uşile unor apartamente din imobil", a declarat un locuitor din clădire. "Mi s-a pus o puşcă la tâmplă (...), dar până la urmă l-au arestat pe vecinul de sub mine, Saïd", a continuat el. "M-au prins, m-au trântit pe jos, au dat în mine. L-au săltat pe fratele meu", a declarat alt martor.

Aproximativ 20 de tineri din acest oraş cu aproximativ 26.000 de locuitori au fost înregistraţi ca plecaţi la jihad în Siria, unde şase dintre ei - cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani - au fost ucişi din octombrie încoace, potrivit autorităţilor franceze.

Dintre cele şase victime, unul era student la informatică, altul zidar, iar altul administrator de cafenea.

Premierul francez Manuel Valls a prezentat săptămâna trecută o serie de măsuri antiteroriste, în urma atentatelor jihadiste de la Paris, soldate cu 17 morţi. El a subliniat că serviciile de securitate supraveghează aproximativ 3.000 de persoane, dintre care 1.300 pentru implicare în filiere jihadiste către Siria şi Irak.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN