Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cetăţean ucrainean, arestat în regiunea Moscova cu armament şi explozivi asupra sa - presă

Friday, 28 March 2014, 11:56 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit agenţiei, Nikolai Ovsienko, adjunctul reprezentantului preşedintelui rus pentru Districtul Federal Central, nu a respins posibilitatea ca bărbatul arestat să fi sosit în regiune cu scopul de organiza "un război de gherilă".

"Aşa-numita conducere ucraineană adresează ameninţări directe cu ceea ce ei numesc un «război de gherilă» pe teritoriul Rusiei, iar în acest sens se pune întrebarea dacă noi suntem sau nu pregătiţi" pentru acest lucru, a declarat oficialul, citat de agenţia rusă.

"Un bărbat care a sosit din Ucraina cu un arsenal uriaş de muniţie şi explozivi - destul de posibil pentru a transpune aceste ameninţări în fapte - a fost arestat în regiunea Moscova în urmă cu câteva zile", a declarat el. "Toate detaliile cu privire la această situaţie sunt clarificate acum, iar (bărbatul) este investigat penal", a adăugat acesta.

Per ansamblu, infracţiunile legate de activităţi extremiste au crescut anul trecut cu aproape 20% în Districtul Federal Central, potrivit agenţiei.

"Având în vedere evoluţiile curente din Ucraina, această situaţie reprezintă cauza unei îngrijorări puternice", a spus Ovsienko.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN