Ce se întâmplă cu cei peste 400.000 de români din Marea Britanie după Brexit

Monday, 27 January 2020, 16:30 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

"Cel mai important pentru noi - şi asta am stabilit în Parlamentul European (PE) de foarte multă vreme, este problema drepturilor cetăţenilor. (...) Este foarte important să ne convingem că, şi după 1 ianuarie 2021, cetăţenii români care sunt în mod legal în Marea Britanie, astăzi, să aibă toate drepturile. Să nu fie sufocaţi de birocraţie în exercitarea drepturilor lor, să primească toată asigurarea din partea UE că vor beneficia de drepturile pe care le au astăzi în legătură cu munca, cu modul de a investi sau de a face afaceri în Marea Britanie, de a învăţa, de a te retrage la pensie sau de a folosi toate beneficiile sociale pe care legea le pune la dispoziţie, în aşa fel încât ei să nu fie supuşi unor discriminări sau greutăţi birocratice", a spus Iuliu Winkler, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Deputatul european a menţionat că în Marea Britanie românii sunt a doua mare comunitate de emigranţi proveniţi din ţările UE, după cea a polonezilor.

În prezent, comunitatea românească a depăşit 400.000 de persoane.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-27 18:02:34
Sprint

Dupa iesirea din UE, Anglia nu va respects dreptutile cetatenilor Romani, sub nici o forma. Cei ce scriu despre ASA ceva , nu cunosc istoria si nici ideologia engleza. Vor fi , in prima faza, atacuri violente asupra romanilor, care se vor solda cu victims. In a doua faza, vor fi complet schimbate conditiile contractuale ptr.cei ce muncesc. Toate declaratiile acestui guvern a lui Boris, sunt minciuni incredible. Cei 400 000 Romani ( sunt Mai multi) , daca sunt destepti, vor pleca in Germania, Franta, Suedia,respectiv U,E, dar in Romania nu se vor intoarce. Cam asta va fi. Repet: ENGLEZII NU VOR RESPECTA NICI UN ACORD ALATURI DE ROMANII STABILITI IN ANGLIA.

Alte articole din: Ultimele Stiri