Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce a răspuns Barack Obama întrebat dacă Vladimir Putin este mai deştept ca el

Saturday, 03 October 2015, 15:08 Sursă: REALITATEA.NET

Iată discuţia dintre reporter şi preşedinteleSUA:

Cum le răspundeţi criticilor care spun că Putin este mai inteligent ca dvs, că v-a depăşit în cazul Ucrainei fără să plătească în vreun fel pentru asta...?

"Da, am mai auzit asta. Trebuie să spun că sunt mereu impresionat de măsura în care nu doar criticii, dar oamenii în general, cred această poveste. Principalii lor (ai ruşilor - n.r) aliaţi în Orientul Mijlociu erau Libia şi Siria. Dl Gaddafi şi dl Assad, două ţări care se destramă. Acum [Putin] a trimis trupe şi aparate de zbor pentru a consolida acest regim cu riscul de a înstrăina întreaga lume sunită. Aşadar, care era întrebarea?... Rusia nu este mai puternică prin ce face. Doar atrage atenţia(...) Acele sancţiuni impuse Rusiei după acţiunile din Ucraina încă există", a spus Barack Obama.

Președintele SUA a subliniat totodată că sun mandatul său, America a ieșit dintr-o gravă criză financiară și a ajuns la o creștere economică solidă, în vreme ce, sub Vladimir Putin, Rusia a pierdut creșterea economică și suferă în prezent o contractare severă a economiei. 

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN