Cazul "Mailat" dizolvă extrema dreaptă europeană. Eurodeputata Alessandra Mussolini a anunţat că părăseşte grupul politic Identitate, Tradiţie, Suveranitate din Parlamentul European ca urmare a ofensei aduse de colegii de grup români, membrii ai PRM. Pe de altă parte, premierul Tăriceanu crede că una dintre cauzele crizei este modul în care au acţionat autorităţile italiene. Declaraţia şefului guvernului apare într-un interviu acordat jurnalistei Corina Drăgotescu, pentru ziarul Cotidianul.
Toate campusurle s-au înfiinţat, cu barăcile improvizate s-au petrecut sub ochii autorităţilor. În alte oraşe italiene nu e acelaşi lucru. La Roma situaţia a fost neglijată şi a scăpat de sub control.
În urma tensiunilor dintre Bucureşti şi Roma, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a declarat că Uniunea are nevoie de o politică europeană de imigraţie, şi nu de 27 cât există acum. Şeful executivului european este de părere că viitoarea politică europeană în materie de imigraţie
[CARTON-se citeste, SURSA AFP]
,,trebuie să evite două extreme: o politică a uşilor deschise pentru toţi, demagogică şi iresponsabilă, şi o retragere ce ar contribui la xenofobie''.
Barroso a precizat că nimic din legislaţia comunitară nu împiedică o ţară să ia măsuri de expulzare pentru a se apăra împotriva infracţionalităţii unor imigranţi care vin din spaţiul european sau din exterior.
Pe de altă parte, reacţia autorităţilor italiene după presupusa crimă a lui Romulus Mailat afectează extrema dreaptă europeană. Eurodeputata italiană Alessandra Mussolini a anunţat că părăseşte grupul politic Identitate, Tradiţie, Suveranitate din Parlamentul European ca urmare a ofensei aduse de colegii de grup români, membrii ai PRM. Aceasta după ce ieri, cei cinci eurodeputaţi ai PRM o acuzau pe Musssolini de xenofobie şi îşi anunţau şi ei retragerea din grup.
Cazul "Mailat" dizolvă extrema dreaptă europeană
