Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Casa Albă, mic pas înapoi în criza interzicerii migranților. Trump acuză presa și respinge criticile

Monday, 30 January 2017, 10:58 Sursă: REALITATEA.NET

Ordinul lui Donald Trump împotriva refugiaților și a vizitatorilor din 7 țări musulmane a provocat haos pe toate meridianele lumii și proteste în SUA.

Companii aeriene și autorități locale au împiedicat în week-end cetățenii din țările vizate să se îmbarce în avioane cu destinația SUA, notează New York Times. Mulți dintre ei erau studenți, angajați ai companiilor americane, refugiați, foști contractori ai Armatei americane care căutau adăpost în SUA.

Mesaje aparent contradictorii au fost trimis începând de vineri seară în legătură cu situația cetățenilor din aceste țări care dețin un permis de ședere permanentă în SUA (carte verde) și se află în prezent în străinătate, potrivit Agerpres.

În cele din urmă, duminică, Casa Albă a făcut un pas înapoi: posesorii de carte verde, care acordă dreptul de rezisență permanentă în SUA, vor fi ecxeptați de la interdicție.

În același timp însă, pe fondul protestelor și a criticilor venite din întreaga lume, Donald Trump a rămas ferm în susținerea ordinului său.

Pe de o parte, președintele a acuzat presa că transmite informații false și i-a atacat pe critici, inclusiv pe cei din partidul său, printre care senatorul John McCain.

Pe de altă parte, el a subliniat că scopul ordinului este acela de a asigura secuitatea SUA.

"Aceasta nu este o interdicție aplicată musulmanilor, așa cum a relatat în mod fals presa", a spus Trump. "Ordinul nu este despre religie, ci despre terorism și despre dorința de a menține țara sigură", a adăugat el.

Mii de persoane au manifestat duminică în fața Casei Albe în sprijinul musulmanilor împiedicați să intre pe teritoriul american prin ordinul executiv privind imigrația semnat de către președintele american Donald Trump, relatează AFP.

Aproximativ 300 de manifestanți au pătruns la sfârșitul zilei pe aeroportul Dulles, situat în apropiere de Washington, în intenția de a-i susține pe eventualii pasageri blocați din cauza decretului lui Trump. Manifestații au avut loc în mai multe orașe din SUA.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN