Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Casa Albă denunță declarațiile lui Netanyahu: Nu putem pretinde că aceste cuvinte nu au fost rostite

Monday, 23 March 2015, 23:48 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu putem pretinde că aceste cuvinte nu au fost rostite niciodată sau nu au ridicat întrebări cu privire la angajamentul primului ministru de a ajunge la pace prin negocieri directe. Statele Unite nu vor înceta niciodată să lucreze pentru o soluție cu două state", a declarat Denis McDonough, secretar general al Casei Albe, referindu-se la declarațiile "îngrijorătoare" ale lui Netanyahu, notează AFP.

După victoria partidului său în alegerile din 17 martie, Netanyahu a schimbat tonul, asigurând, în multe interviuri acordate mass-media din SUA, că, de fapt, nu se opune ideii unui stat palestinian coexistând cu Israelul. Dar această schimbare de ton nu a convins Casa Albă, care și-a anunțat intenția de a-și reevalua poziția față de Israel la ONU, unde Statele Unite în mod tradițional îi acordă un sprijin neclintit.

Denunțând ferm "declarațiile contradictorii" ale lui Netanyahu, McDonough, care lucrează cu Obama de peste zece ani, a subliniat că palestinienii trebuie "să aibă dreptul de a trăi într-un stat suveran și de a se guverna".

Mai multe pe Agerpres.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN