Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Candidatura lui Joe Biden la președinție, aproape îngropată de un dublu scandal sexual

Tuesday, 02 April 2019, 13:39 Sursă: REALITATEA.NET

La 76 de ani, Joe Biden domină în sondajele din tabăra democrată, chiar dacă el nu este încă în mod oficial candidat pentru Casa Albă.

Însă aceste acuzaţii şi polemica ce se amplifică începând de vineri ameninţă probabila candidatură a fostului vicepreşedinte al lui Barack Obama, într-o ţară în care sensibilităţile au escaladat semnificativ după declanşarea mişcării #MeToo, care a dus la căderea mai multor personalităţi pentru hărţuire sexuală.

"El şi-a pus mâna în jurul gâtului meu, m-a tras spre el pentru a-şi freca nasul de al meu. În timp ce mă trăgea spre el, am crezut că mă va săruta pe gură", povesteşte Amy Lappos. "Nu a fost de natură sexuală", însă acest gest dezvăluie "sexism şi misoginie", apreciază această femeie, astăzi în vârstă de 43 de ani, în paginile revistei Hartford Courant. Aceste fapte datează din 2009, din timpul unei reuniuni democrate pentru strângere de fonduri.

Ştiut pentru "atitudini tactile" faţă de femei, Joe Biden a fost acuzat vineri de Lucy Flores, 39 de ani, fostă deputată democrată din parlamentul statului Nevada, că a sărutat-o în mod deplasat "pe creştetul capului", în 2014, în timpul unui miting de campanie.

De atunci, sunt difuzate în continuu imagini care îl arată pe Biden în situaţii ce pot părea deplasate, cu femei şi tinere, în general în timpul unor evenimente publice.

Una dintre ele i-a luat apărarea. Stephanie Carter, soţia fostului ministru al apărării, Ashton Carter, susţine pe site-ul Medium că imaginea intens difuzată care îl arată de Joe Biden la Casa Albă în 2015 stând în picioare în spatele ei, cu mâinile pe umerii săi, dezvăluie un moment de pură complicitate şi solidaritate.

Echipa lui Joe Biden a dat exemplul ei pentru a denunţa luni, într-un comunicat, imagini care "deformează realitatea". "Aceste calomnii şi manipulări există de o vreme prin colţurile sumbre ale internetului. Şi, până acum, trollii de dreapta şi alţii continuă să le exploateze în propriul lor avantaj".

Chiar dacă Joe Biden susţine că nu-şi aminteşte de faptele care îi sunt reproşate de cele două femei, el a avut totuşi grijă duminică să nu le atace, afirmând că ele "trebuie ascultate".


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN