Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Brexit reduce dimensiunea tabletelor de ciocolată

Monday, 21 January 2019, 18:10 Sursă: REALITATEA.NET

Între septembrie 2015 şi iunie 2017, 206 produse din Marea Britanie au scăzut în dimensiuni şi gramaje şi doar 79 au crescut, potrivit unui studiu al autorităţii britanice pentru statistică ONS, publicat luni. ONS spune că preţurile rămân neschimbate, dar dimensiunile produselor scad.

Cele mai multe scăderi ale dimensiunilor s-au înregistrat pentru pâine şi cereale (36), urmate de produsele de îngrijire personală (31), produse din carne (25), ciocolată, gemuri şi produse zaharoase (25).

Ideea de contracţie a câştigat teren în Regatul Unit pentru că firmele se confruntă cu costuri mai mari dar caută modalităţi de a evita creşteri de preţuri.

Unul dintre exemplele cele mai cunoscute este din 2016, după votul pentru Brexit, cînd Mondelez International a redus greutatea ciocolatelor Toblerone, mărind golul dintre segmentele triunghiulare ale batoanelor. Acestea au revenit la dimensiunile originale, în urma numeroaselor plângeri ale consumatorilor.

ONS a confirmat faptul că tabletele de ciocolată sunt potrivite pentru noua tendinţă, chiar dacă pâinea, cerealele sau produsele de îngrijire se află în topul scăderilor dimensiunilor.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN