Boris Johnson șochează. Omul care a orchestrat campania BREXIT nu vrea să fie premier

Thursday, 30 June 2016, 15:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, considerat de mulţi favorit pentru a deveni viitorul premier al Marii Britanii, a anunţat joi că nu va candida la funcţia de preşedinte al Partidului Conservator şi, implicit, a cea de şef al Guvernului, relatează BBC News, citat de News.ro.

„După ce m-am consultat cu colegii, ţinând cont de circumstanţele din Parlament, am conchis că această persoană (viitorul preşedinte al Partidului Conservator – n.r.) nu pot fi eu”, a declarat fostul edil al Londrei.

Într-o conferinţă de presă, Johnson a subliniat că este vital ca membrii campaniilor pro şi anti-Brexit să se unească după referendumul de săptămâna trecută. „Aceasta este şansa noastră de a unifica partidul (...) şi, în acelaşi timp, să ne unificăm ţara şi societatea”, a adăugat el.

De asemenea, Johnson şi-a lăudat realizările din perioada în care a fost primar al capitalei britanice. El a explicat că a promovat dezvoltarea transportului în comun, a redus infracţionalitatea şi a contribuit la dezvoltarea unei părţi importante din estul metropolei.

Printre alte realizări, Johnson a invocat Jocurile Olimpice, care au lăsat în urmă o moştenire importantă.

„Când am devenit primar al Londrei, patru dintre cele mai sărace şase cartiere din Marea Britanie erau în Londra”, a declarat el, subliniind că niciunul dintre acele cartiere nu mai intră în clasament în prezent.

Anterior, ministrul de interne Theresa May, şi-a lansat candidatura pentru a prelua conducerea Partidului Conservator şi a Guvernului din mâinile premierului demisionar David Cameron.

May, care conduce detaşat cursa internă în sondaje, susţine că este cea mai potrivită pentru funcţia de prim-ministru şi va duce la îndeplinire promisiunea de a scoate Marea Britanie din UE.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA