Avion prăbușit în Etiopia. Pilotul a raportat probleme și a cerut aterizarea de urgență

Wednesday, 13 March 2019, 13:45 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Pilotul avionului prăbușit duminică în Etiopia a raportat că are probleme la bord și a cerut să revină pe aeroport, potrivit Reuters.

Înregistrarile din convorbirile avute cu controlorii de zbor nu indică faptul că pilotul ar fi raportat vreo problemă în partea externă a aeronavei, cum ar fi ciocnirea cu vreun stol de păsări.

Erorile sistemului de zbor se rezumă la captarea unor date greşite, în urma cărora computerul de bord poate direcţiona avionul direct către sol. În cazul accidentului de duminică, datorită problemelor de software piloţii nu au avut nicio posibilitate de a stabiliza vehiculul aerian.

După catastrofa care a avut loc duminica trecută, Boeing pregăteşte un update de soft pentru computerul de bord al modelului 737 MAX 8. Update-ul va fi implementat din aprilie şi va permite piloţilor să aibe mai mult control asupra aeronavelor, potrivit Quartz.

În ciuda celor doua accidente în care cunoscutul model Boeing 737 MAX 8 a fost implicat, Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA susţine că aeronava nu prezintă niciun risc în ceea ce priveşte zborul.

Cu toate acestea, cele două prăbuşiri ale celui mai bine vândut model creat de gigantul american nu au fost trecute cu vederea. Din acest motiv compania pregăteşte un update de software pentru aeronava, menit să corecteze erorile computerului de bord care limitează controlul piloţilor asupra avionului.

 


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri