Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunț sumbru de la Roma: atacul armat din Italia poartă amprenta unei "evidente uri rasiale"

Saturday, 03 February 2018, 23:08 Sursă: REALITATEA.NET

Raidul armat, atribuit unui tânăr italian arestat de poliţie, este marcat de o cultură a "extremismului de dreapta, cu referinţe clare la fascism şi la nazism", a adăugat ministrul, deplângând că singura legătură între victime este "culoarea pielii lor".

Un bărbat a fost reţinut după ce a deschis focul asupra trecătorilor în oraşul Macerata, din centrul Italiei, rănind mai mulţi migranţi africani în ceea ce pare a fi fost un atac rasist, au relatat anterior dpa şi Reuters.

Incidentul armat a avut loc cu doar câteva zile după ce cadavrul dezmembrat al unei italience de 18 ani a fost descoperit îndesat în două valize în apropiere de Macerata. Un migrant nigerian în vârstă de 29 de ani a fost arestat pentru moartea tinerei.

Presa locală a relatat că cel puţin şase migranţi, între care şi o femeie, au fost împuşcaţi de un bărbat care conducea prin oraşul Macerata, situat la circa 200 km est de Roma. "Incident armat la Macerata. Oameni răniţi. Operaţiune a poliţiei în desfăşurare. Staţi deoparte şi evitaţi spaţiile publice", a transmis poliţia pe Twitter.

La scurt timp, poliţia a anunţat arestarea unui bărbat. Televiziunea de stat Rai a transmis că suspectul este un cetăţean italian alb din Macerata.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN