Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ATAC CU BOMBĂ la o nuntă, în Turcia: 50 de morţi, aproape 100 de răniţi - VIDEO

Sunday, 21 August 2016, 06:57 Sursă: REALITATEA.NET

Zeci de oameni au murit și aproape 100 au fost răniți, după ce un kamikaze s-a aruncat în aer lângă o sală de nunți din Gaziantep, sudul Turciei. Victimele, printre care și copii, au fost transportate de urgență la spital cu mașini personale sau cu ambulanțe. Potrivit Reuters, medicii au lansat un apel urgent pentru donare de sânge.

"Vreau să subliniez încă o dată că nu există nicio diferență între tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, în care am pierdut 240 de cetățeni, comisă de FETO (rețeaua predicatorului auto-exilat Gulen, pe care guvernul o denumește FETO — Organizația Teroristă Fethullah Gulen, potrivit siglei în limba turcă — n.r.), între PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerat organizație teroristă de către Turcia, SUA și UE — n.r.), care numai în ultima lună a ucis 70 de membri ai forțelor de securitate (...) și atentatul din Gaziantep, probabil comis de către Daesh", arată un comunicat al șefului statului turc.

Acesta asigură că astfel de provocări nu vor reuși să compromită unitatea, conviețuirea și fraternitatea din țară.

Premierul turc, Binali Yildirim, a condamnat de asemenea atentatul într-un comunicat în care cere națiunii "răbdare și tărie", transmite EFE, iar vicepremierul Mehmet Simsek a subliniat "conviețuirea" diverselor grupuri etnice, precum turcii, kurzii și arabii, în Gaziantep, oraș situat la circa 50 de kilometri de frontiera cu Siria, lăudând răspunsul populației care s-a poziționat imediat împotriva atacului, relatează agerpres.ro.

Formațiunea pro-kurdă Partidul democratic al poporului (HDP) a indicat într-un comunicat că mirii de la nunta care a fost ținta atentatului erau membri ai săi.

 

Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN