Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Asalt total al Washingtonului împotriva Huawei. Conflictul SUA-China explodează

Tuesday, 29 January 2019, 10:33 Sursă: REALITATEA.NET

Departamentul american al Justiţiei a dezvăluit 13 capete de acuzare, legate de încălcarea sancţiunilor americane impuse Iranului, împotriva grupului chinez şi a directoarei sale financiare, Meng Wanzhou, arestată în Canada la cererea anchetatorilor americani, relatează AFP, citată de Agerpres.

În paralel, ministerul a inculpat două filiale ale Huawei, în special pentru asociere cu infractori pentru a fura secrete industriale, şi anume tehnologii celulare în detrimentul americanului T-Mobile. În total, aceste două filiale - Huawei Device Co., Ltd şi Huawei Device Co. USA - sunt vizate de zece capete de acuzare.

"Aceste două serii de inculpări dezvăluie acţiunile ruşinoase şi persistente ale Huawei pentru a exploata companiile şi instituţiile financiare americane şi pentru a ameninţa concurenţa mondială liberă şi echitabilă", a declarat directorul FBI, Christopher Wray.

Arestarea la începutul lui decembrie la Vancouver a lui Meng Wanzhou a provocat tensiuni între Statele Unite şi Canada, pe de o parte, şi China, pe de altă parte.

Grupul chinez de telecomunicații a negat acuzațiile lansate de la Washington împotriva sa și a precizat că nu are cunoștință de eventuale infracțiuni săvârșite de directoarea financiară Meng Wanzhou.

La un briefing de presă, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Beijing a subliniat că în spatele acuzațiilor lansate de SUA există ”motivații politice”, cu scopul de a lovi anumite companii chineze.

Huawei este una dintre cele mai mari companii care oferă echipamente și servicii în telecomunicații și a depășit recent Apple, devenind al doilea producător de telefoane, după Samsung.

SUA și mai multe state occidentale și-au manifestat de mai multă vreme îngrijorarea cu privire la presupusa abilitate a Beijingului de a folosi echipamentele Huawei pentru a-și spori capacitatea de spionaj.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN