Ucraina, acuzată că a mobilizat aproximativ 7.000 de militari la frontiera cu Transnistria

Friday, 24 July 2015, 20:04 Sursă: REALITATEA.NET

Liderul regimului separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, acuză Ucraina că a mobilizat aproximativ 7.000 de militari la frontiera cu regiunea moldoveană Transnistria şi a creat posturi de atac, informează site-ul agenţiei TASS.

Adaugă părerea ta

"În contextul evenimentelor din Ucraina, simţim presiunea unor factori negativi. Unul este concentrarea militarilor ucraineni. (...) Au fost construite puncte de atac de-a lungul frontierei şi, potrivit estimărilor noastre, între 5.000 şi 7.000 de militari ucraineni sunt staţionaţi în apropierea frontierei Transnistriei", a spus Şevciuk într-un interviu acordat postului Rossiia 24, informează Mediafax.

Evgheni Şevciuk a ordonat, miercuri, mobilizarea bărbaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani în contextul temerilor privind izbucnirea unor confruntări armate în Transnistria. Decretul de mobilizare a rezerviştilor a intrat în vigoare imediat şi va fi valabil până la sfârşitul anului 2015.

"Sunt chemaţi la ordine toţi recruţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani", se arată în ordinul semnat de Evgheni Şevciuk.

În regiunea separatistă Transnistria este staţionat un contingent rus de menţinere a păcii format din peste 1.000 de militari.

De la izbucnirea conflictului separatist în estul Ucrainei, în martie 2014, tensiunile s-au amplificat în Transnistria, regimul Şevciuk acuzând armata ucraineană că mobilizează forţe militare în apropierea frontierelor sale.