Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunţul de ultimă oră făcut de Rusia: "Este prevăzut ca în viitor apropiat să fie trimiși..."

Wednesday, 28 September 2016, 23:50 Sursă: REALITATEA.NET

"După o discuție telefonică între ministrul de externe, Serghei Lavrov, și secretarul de stat american, John Kerry, președintele (Vladimir Putin) a însărcinat ministerele de Externe și Apărării să fie pregătite să continue să acționeze în comun cu partenerii noștri americani asupra dosarului sirian", a declarat un înalt responsabil din statul-major al armatei ruse, generalul Viktor Poznihir.

"Este prevăzut ca într-un viitor foarte apropiat să fie trimiși experți ruși la Geneva pentru reluarea consultărilor cu partea americană cu scopul de a găsi soluții pentru normalizarea situației la Alep și, în general, în Siria", a adăugat general în cursul unui briefing, scrie Agerpres.

Propunerea consultărilor la Geneva, unde militari ruși și americani au lucrat împreună în mai multe rânduri în ultimele luni pentru a încerca să se pună de acord în privința Siriei, a intervenit după o teleconferință între John Kerry și Serghei Lavrov.

După eșecul armistițiului în Siria și reluarea cu o intensitate fără precedent a raidurilor aeriene asupra orașului Alep de către avioanele ruse și ale regimului condus de Bashar Al-Assad, John Kerry l-a informat pe omologul său rus că "Statele Unite se pregătesc să-și suspende angajamentul bilateral cu Rusia asupra Siriei".

Această cooperare între Moscova și Washington, pe care John Kerry a susținut-o timp de luni de zile, va fi abandonată dacă "Rusia nu va lua măsuri imediate pentru a opri asaltul asupra Alep și dacă nu va restabili încetarea ostilităților', a atras atenția șeful diplomației americane, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

John Kerry s-a referit în special la punerea în funcțiune a unui centru comun de coordonare militară, așa cum a fost prevăzut în acordul ruso-american semnat la Geneva în 9 septembrie, dar care nu s-a mai aplicat după numai zece zile.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN