Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ambasada SUA la Chișinău critică introducerea sistemului electoral mixt în R. Moldova

Monday, 24 July 2017, 09:28 Sursă: REALITATEA.NET

"Revizuirea Codului Electoral pune la îndoială obiectivul declarat al guvernului privind un viitor european şi democratic pentru cetăţenii Republicii Moldova. Vom continua să colaborăm cu toate părţile interesate, inclusiv cu societatea civilă, pentru a face ca viitorul european al Republicii Moldova să devină realitate", se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a ambasadei americane.

Atât grupul Partidului Popular European din Parlamentul European, cât şi Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Federica Mogherini, împreună cu comisarul european pentru negocieri de extindere, Johannes Hahn, au adoptat o atitudine critică faţă de legislativul de la Chişinău după ce acesta a votat vineri, în lectură finală, introducerea sistemului electoral mixt.

Modul în care a fost modificat Codul Electoral în Republica Moldova intră în contradicţie directă cu recentele recomandări ale Comisiei de la Veneţia, notează Radio Chişinău.

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a promulgat imediat după votul din parlament noua lege, care favorizează la alegerile parlamentare de anul viitor Partidul Socialist (de stânga, prorus) şi pe democraţii aflaţi la putere.

"Felicit toţi cetăţenii Republicii Moldova cu această ocazie. Consider că începe o noua filă în istoria modernă a Republicii Moldova. Vom munci în continuare pentru atingerea tuturor obiectivelor anunţate. Moldova are viitor", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN