Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alianța care sperie Occidentul. Avioane rusești au decolat de la o bază din Iran

Tuesday, 16 August 2016, 16:39 Sursă: REALITATEA.NET

Ministerul Apărării rus a indicat marți că bombardiere rusești Tu-22M 3 și Su-34 au bombardat poziții jihadiste la Deir ez-Zor și Idlib, în Siria, decolând de la baza Hamadan din Iran. În urma raidului au fost distruse cinci mari depozite cu arme, trei sedii ale unor comandamente jihadiste și o tabăra a acestora, pe care teroriștii o utilizau pentru a pregăti bătălia pentru Alep, a indicat o sursă din Ministerul Apărării rus, citată de TASS.

Amplasarea unor avioane de luptă și bombardiere rusești la baza din Iran oferă aviației ruse o serie de avantaje. Potrivit presei arabe, acordul încheiat de Moscova cu Teheranul cu privire la utilizarea acestei baze va permite reducerea timpului de zbor cu 60%. Distanța dintre baza Hamadan și zona centrală a Siriei este de circa 900 de kilometri.

Până acum, pentru aplicarea de lovituri aeriene în Siria, bombardierele rusești Tu-22M3 decolau de pe aeroportul militar Mozdok (Osetia de Nord, Caucazul rus), întrucât baza aeriană rusă Hmeimim din Latakia nu este potrivită pentru acest tip de avioane de luptă, unele dintre cele mai mari din lume.

Diplomați ruși și iranieni au abordat luni un plan suplimentar de acțiune pentru rezolvarea crizei siriene. Anterior, presa rusă a relatat că Moscova a cerut permisiunea Irakului și Iranului pentru utilizarea spațiului aerian în scopul lansării unor rachete de croazieră asupra unor poziții jihadiste în Siria.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN