Coronavirus - România: 53186 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALERTĂ. Rachetele ruseşti aflate în Kaliningrad, în inima Europei, plasate în poziţie de luptă

Friday, 13 June 2014, 14:21 Sursă: REALITATEA.NET

Unități ale Forțelor de apărare aerospațială ruse angrenate în manevre în enclava Kaliningrad - situată între Polonia și Lituania, la Marea Baltică - au plasat vineri sistemele de rachete sol-aer S-300 în poziție de luptă, a indicat Ministerul rus al Apărării, citat de Ria Novosti și Reuters, în cadrul răspunsului său la exercițiile NATO în regiune.

Rusia a inițiat săptămâna aceasta exerciții militare în enclava Kaliningrad 'comparabile' cu cele lansate de NATO în apropierea frontierei sale cu țările baltice, după cum a indicat marți Ministerul rus al Apărării. Aceste aplicații intervin în contextul crizei dintre Moscova și Occident ca urmare a anexării Crimeii (peninsulă din sudul Ucrainei) și pe fondul acuzațiilor occidentale că partea rusă sprijină insurecția separatistă din sud-estul Ucrainei.

Avioane de vânătoare ale NATO care patrulează spațiul aerian al republicilor baltice — Estonia, Letonia și Lituania — au fost ridicate vineri de patru ori de la sol pentru a identifica avioane militare ruse care zburau în apropierea spațiului aerian al Letoniei, a indicat armata din această republică baltică.

Sistemele operativ-tactice de rachete S-300 au rază de acțiune de 125 de mile (200 de km), iar Rusia a alimentat îngrijorarea Occidentului atunci când a încercat să le vândă în Orientul Mijlociu, inclusiv Siriei, amintește Reuters.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN