Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alegeri în Spania, se anunță un scor strâns, pe fondul creșterii extremei drepte

Sunday, 28 April 2019, 12:20 Sursă: REALITATEA.NET

36 de milioane de alegători sunt așteptați la urne, pentru a-i alege pe cei 350 de membri ai următorului Parlament. Sondajele de opinie arată că socialiştii conduşi de premierul în exerciţiu Pablo Sanchez vor câştiga, însă sunt departe de a forma o majoritate în Legislativ.

Spania încă nu şi-a revenit complet după criza economică din 2008. În plus, se confruntă cu noi probleme sociale şi economice precum natalitatea scăzută sau preţul ridicat al locuinţelor. În faţa acestor provocări politicienii nu reuşesc să găsească soluţii. Apărarea femeilor de violenţă şi egalitatea de şanse a devenit una dintre temele centrale ale scrutinului.

Dezbaterile s-au concentrat în ultima perioadă şi asupra depopulării satelor. Tot mai mulţi tineri pleacă în oraşe mari, pentru a avea mai multe şanse, iar localităţi întregi sunt aproape părăsite. Cei rămaşi vor ca politicienii să ia măsuri pentru a opri această migraţie şi dispariţia Spaniei rurale.

Problema Cataloniei, unde mişcarea separatistă este extrem de puternică în continuare, precum şi ascensiunea extremei-dreapta au dominat, de asemenea, campania electorală.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN