Florin Cîțu: "Bugetul a fost construit pe informaţii neadevărate"

Tuesday, 26 November 2019, 14:31, Sursă: Realitatea.net

Minsitrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a ieșit în fața presei, marți la prânz, pentru a prezenta principalele modificări din rectificarea bugetară și pentru a răspunde întrebărilor legate de deficitul uriaș, mult peste limita superioară acceptată de UE.

Adaugă părerea ta

Această rectificare bugetară era necesară avand în vedere execuția până în acest moment și faptul că bugetul a fost construit pe informatii neadevărate, pe o supraestimare a veniturilor, a declarat ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

Rectificarea, spune el, are rolul de a îndrepta și a repara "toate prostiile făcute în ultimii 3 ani de PSD la Guvernare".

Bugetul de stat pe acest an a fost construit pe informaţii "neadevărate", pe "o supraestimare" a veniturilor, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Bugetul a fost construit pe informaţii neadevărate, pe o supraestimare a veniturilor. Această rectificare bugetară arată că veniturile trebuie diminuate cu peste 18 miliarde de lei, dintre care aproape 10 miliarde din venituri fiscale şi aproape 8 miliarde din venituri din fonduri europene. A doua observaţie - rectificarea era necesară pentru că, dacă nu făceam această rectificare, banii pentru pensii, pentru indemnizaţii, pentru concedii medicale şi alte cheltuieli sociale nu erau cuprinşi. (...) Deci, cine spune că nu trebuia să facem aceste plăţi minte şi ar fi trebuit, în primul rând, să le cer celor de la PSD să ne spună unde sunt cei 18 miliarde de lei, dacă trebuia să le cerem să aducă ei banii de acasă sau trebuie să îndreptăm ce au făcut ei", a afirmat Cîţu, la finalul unei şedinţe a conducerii PNL.

El a explicat că rectificarea bugetară are rolul "de a îndrepta şi de a repara toate prostiile făcute în ultimii trei ani de zile de PSD la guvernare". "Este cinic să vezi acest partid care vine şi ne spune şi comentează această rectificarea bugetară, dar nu a plătit concediile medicale de trei luni de zile. (...) Nu au inclus în buget banii pentru pensii, pentru indemnizaţii pentru copii, pentru susţinătorii persoanelor cu handicap şi aşa mai departe", a menţionat ministrul. 

Comentarii Existente
2019-11-26 14:40:21
Niță

PSD nu a mai apucat să construiască bugetul.

2019-11-26 18:48:37
Paine si circ in Romanica

Asta are o problema majora la mansarda. Intai zice ca s-a furat 10% din PIB, treaba de campanie, apoi zice ca s-a tinut contabilitate dubla, dupa zice ca bugetul e fals, acum ca nu s-au platit concedii.... Asta va face ceva? E capabil?

Alte articole din: Ultimele Stiri