Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Zona care stă la baza fericirii, indentificată pe creier. Iată unde se află

Wednesday, 25 November 2015, 11:42 Sursă: REALITATEA.NET

Dorind să știe unde se află sursa fericirii și care sunt structurile cerebrale implicate, echipa condusă de doctorul Waturu Sato a ajuns la concluzia că răspunsul la întrebările lor este oferit de precuneus, o zonă a lobului parietal considerată sediul emoțiilor pozitive legate de anumite episoade din viață.

Pornind de la ipoteza că fericirea poate fi considerată o experiență subiectivă bazată pe emoții simțite mai mult sau mai puțin intens, în funcție de persoană, cercetătorii au folosit IRM pentru a scana creierul a 51 participanți la un experiment menit să măsoare gradul de fericire și intensitatea emoțiilor. De asemenea, voluntarii au răspuns la un chestionar destinat evaluării nivelului lor de fericire, scrie Agerpres.

Cercetătorii au descoperit că participanții cei mai fericiți erau cei care aveau un excedent de materie cenușie în precuneus, aceeași regiune a lobului parietal responsabilă pentru intensitatea emoțiilor pozitive sau negative.

În analiza lor, publicată în revista Scientific Reports, echipa japoneză a subliniat că "precuneusul persoanelor fericite, care au tendința de a simți emoțiile într-o manieră pozitivă, mai intensă (...) este mai voluminos".

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL