Zilnic faci aceste greșeli care îți afectează inima

Wednesday, 04 July 2018, 13:05, Sursă: REALITATEA.NET

Cu toate că nu ai simptome sau nu știi să ai probleme cu inima, redu la minimum riscul de a fi diagnosticat cu o afecțiune cardiovasculară. Iată ce greșeli faci zilnic fără să-ți dai seama că îți îmbolnăvești inima!

Adaugă părerea ta

Dacă mănânci sărat, trebuie să știi că riști să ai tensiunea arterială crescută și să intervină infarctul. Scade cantitatea de sare sau înlocuiește-o cu ierburi aromatice și alte condimente.

Schimbările legate de dietă sunt importante și pentru a păstra un nivel scăzut de colesterol „rău”, și pentru a diminua riscul de boli de inimă. Din meniul zilnic n-ar trebui să-ți lipsească citricele, prunele, fulgii de ovăz, sfecla, nucile, migdalele sau alunele.

Potrivit clicksănătate.ro, dacă ai o perioadă lungă de stres și tensiune, este posibil să ajungi să suferi de hipertensiune, imunitatea să-ți slăbească și activitatea inimii să aibă de suferit.

O altă greșeală pe care multe persoane o fac este evitarea sportului, din numeroase motive. Este bine de știut că mișcarea este un mod bun de a preveni bolile inimii. Astfel, păstrează 30 de minute de trei ori pe săptămână pentru a face sport.