Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Zi neagră! Lumea muzicală, în doliu. A murit răpus de cancer. Anunţul care a şocat o ţară întreagă

Tuesday, 06 October 2015, 11:11 Sursă: REALITATEA.NET

Saxofonistul american Wilton Felder, un renumit muzician de jazz, care a colaborat şi cu artişti celebri aparţinând altor genuri muzicale, precum Jackson 5, Joni Mitchell, Billy Joel, B.B. King şi Joe Cocker, a murit din cauza unui cancer, la vârsta de 75 de ani, informează contactmusic.com, potrivit Mediafax.

Artistul a murit din cauza unui mielom - cancer la nivelul măduvei osoase -, pe 27 septembrie, în localitatea Whittier din statul american California, precizează publicaţia The New York Times.

Wilton Folder era cel mai bine cunoscut în calitate de membru al formaţiei The Jazz Crusaders, pe care a înfiinţat-o alături de Wayne Henderson, Joe Sample şi Stix Hooper în perioada liceului.

Grupul a lansat mai multe albume de succes în anii 1960, inclusiv materialele discografice "Freedom Sound", "Lookin' Ahead" şi "Tough Talk", iar apoi şi-a schimbat numele în The Crusaders, încercând să se adreseze mai multor categorii de public, inclusiv din afara universului jazz-ului.

În anii 1970, Wilton Felder a început să cânte la bas electric şi a colaborat cu nume sonore din alte genuri muzicale, precum Jackson 5, Billy Joel, B. B. King, Joni Mitchell, Joe Cocker, Randy Newman şi Steely Dan.

În plus faţă de activitatea sa din grupul The Crusaders, Wilton Felder a lansat câteva albume solo, precum "Gentle Fire", "Secrets" şi "Love is a Rush".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL