Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum poţi slăbi rapid?

Monday, 03 September 2018, 13:10 Sursă: REALITATEA.NET

Nu doar persoanele care vor să slăbească trebuie să ştie cât de sănătos este zerul din lapte de vacă sau lapte de capră, ci şi acelea care nu au un ten perfect sau se înroşesc repede.

Mai mult, beneficiile lui sunt cunoscute de pe vremea străbunicilor care foloseau acest preparat aproape zilnic, fie mâncăruri sau simplu la mic dejun.

Poate nu mulţi ştiu însă să facă diferenţa dintre un iaurt şi un zer consistent care mai este cunoscut sub denumirea de "lapte bătut".

Probabil străbunicii noştri au ştiut ceea ce medici sau nutriţioniştii subliniază azi, că zerul conţine aminoacizi şi o cantitate mare de proteine, fiind indicat să se consume pentru a avea energie, chiar şi dacă este consumat la mic dejun, pe stomacul gol.

Vrei să slăbeşti? Evită aceste fructe. Au o mulţime de calorii

"Zerul este indicat mai ales în cazul persoanelor care fac efort fizic susţinut deoarece conţine substanţe hrănitoare, este uşor la stomac şi poate fi consumat şi de persoanele care suferă de diabet pentru că conţine mai puţine grăsimi decât laptele. Zerul stimulează imunitatea şi protejează împotriva demineralizării dentare, fiind recomandat şi viitoarelor mămici", explică medicul specialist medicină generală, Angela Turcu.

O dietă cu zer nu este foarte greu de ţinut, mai ales pentru cei care adoră gustul acrişor al produsului obţinut în urma fabricării brânzeturilor, după ce substanţele lichide se scurg.

Potrivit unui raport publicat în Jurnalul de Sport Ştiinţă şi Medicină, proteina din zer areconţine un nivel mare de cisteină, un aminoacid special care ajută la creşterea nivelului de glutation, care ajută sistemul imunitar prin combaterea bacteriilor şi virusurilor. 

Dieta de 3 zile care te scapă de 5 kilograme: iată cum funcţionează!

De asemenea, zerul conţine leucină, care promovează pierderea de grăsime. De asemenea, pudrele din zer conţine anumite substanţe care dau senzaţia de saţietate, motiv pentru care se consumă mai puţine calorii. calitatea cea mai mare a zerul este că nu conţine multe calorii, astfel că poate fi uşor adaptat în orice tip de dietă. Important este ca zerul să fie de bună calitate, cel mai bun fiind cel produs acasă.
Zerul conţine aproximativ 48 de kilocalorii motiv pentru care este indicat şi copiilor care suferă de obezitate infantilă.

Datorită faptului că este bogat în acid orotic (vitamina B13), care contribuie la curăţarea vaselor de sânge şi la scăderea nivelului de cholesterol, zerul detoxifică organismal, protejează flora intestinală, îmbunătăţeşte digestia şi curaţă organismul de toxinele acumulate în timp.

Sursa: adevarul.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL