Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Zegrean: „Criza miniștrilor interimari se poate prelungi și după alegeri”

Thursday, 05 September 2019, 20:01 Sursă: REALITATEA.NET

Augustin Zegrean a vorbit despre riscul prelungirii conflictului dintre Executiv Președinție. „Dacă se va stabili  că există un conflict , atunci președintele este obligat să numească miniștrii interimari propuși, și cu asta  mai prelungim, se vor adăuga cele 45 de zile la perioada care va dura până la publicarea hpotărârii CCR. Sigur vom trece de alegeri cu povestea asta”.

Fostul președinte al CCR dă dreptate Executivului în legătură cu cererea făcută către președinte pentru numirea miniștrilor interimari.

„Guvernul a făcut în mod normal cererea către președinte de a numi interimari, dar probabil că nu au gasit încă miniștrii cu care să meargă în Parlament. Constituția le dă un răgaz de 45 de zile”, a precizat acesta la Realitatea TV.

În același timp, motivele invocate de Guvern nu sunt aprobate de Zegrean:

„Nici ce a zis Guvernul , că nu se pot ține ședințele de guvern pentru că lipsesc miniștrii aceia, nu este în regulă. Orice ministru are înlocuitor, un secretar de stat. Aici, motivarea guvernului nu este corectă din punct de vedere constituțional”.

Zegrean a mai spus că premierul nu poate merge mai departe pe varianta interimatelor, prevăzută de noul Cod Administrativ, care, după părerea sa, nu este constituțională.

„Această dispoziție din noul COd administrativ este neconstituțională pentru că în Constituție se spune că interimatul nu poate dura mai mult de 45 de zile. Nu înseamnă că un om poate sta 45 de zile, alt om alte 45 de zile, la nesfârșit. Interimatul este al funcției, 45 de zile poate fi ocupată de un interimar, după care este obligatoriu să numească un ministru”, a concluzionat Zegrean.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL