Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Zeci de medici îşi vor da demisia din comisiile Ministerului Sănătăţii

Tuesday, 23 December 2014, 21:26 Sursă: REALITATEA TV

"Toţi se gândesc să se retragă, majoritatea. Medicii fac simpozioane, fac congrese unde sunt şi manifestări de companie. Sunt manifestări ştiinţifice care sunt sponsorizate de companii. La capitolul cercetări ştiinţifice, sunt de obicei realizate de experţi internaţionali, sunt sponsorizate de companii şi au criterii ştiinţifice extrem de riguroase", a declarat Florin Mihălțan, membru în Comisia de pneumologie.

În schimb, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu sunt deloc îngrijoraţi de situaţie.

"Acest ordin şi demisiile care vor urma nu vor afecta, nu vor bloca activitatea Ministerului. Ministrul va putea nominaliza imediat un grup de lucru format din specialişti şi care să rezolve acea problemă specifică. Cu cine îi veţi înlocui pe aceşti medici? Aceste măsuri se vor lua după finalizarea acestui termen şi după o analiză pe care o s-a facem în cadrul Ministerului Sănătăţii", a declarat Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Membrii comisiilor de specialitate, care sunt frecvent profesori universitari cunoscuţi pentru expertiza lor, decid ce medicamente sunt incluse pe lista de compensate sau ce echipamente medicale trebuie cumpărate pentru dotarea spitalelor publice.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL